En toen was het ineens november en is het seizoen toch echt weer voorbij. En wat voor seizoen! Mooie herinneringen van heerlijke maaltijden, blije gasten aan de picknicktafel, kleine en grote groepen in gites, 2 bruiloften en 2 diners in een cave. En natuurlijk de unieke ‘wining&dining’ avonden bij onze vrienden van de Orangerie. Nieuw dit jaar waren de lunches en diners voor gasten van Vin en Vacances bij ons thuis, met alles wat daar bij komt. Op de foto tijdens het koken, op de foto in de keuken, op de foto voor de huisdeur, op de foto met de gasten, ja hoor, ik “smile” wel! Uniek vond iedereen het! (voor veel Amerikanen is het hebben van een keuken en daar ook iets in bereiden al uniek) Aan het begin van het seizoen vroeg iemand mij voor hoeveel mensen ik eigenlijk in een seizoen kook. Nooit over nagedacht om ook dat bij te houden, maar superleuk om te weten natuurlijk. Dus….. hier komt ie; ik heb in totaal voor 2091 mensen gekookt dit jaar!
Heerlijke avonden met familie en vrienden, hier genieten we van
Maar waar ik het nog niet over heb gehad zijn de heerlijke avonden met familie en vrienden uit Nederland die ons ook dit seizoen weer hebben bezocht. En echt, hier genieten we enorm van! Omdat we trots zijn op wat we hier hebben bereikt, trots op ons nieuwe huis en prachtige plek die we hier hebben. Vooral onze trouwe bezoekers hebben onze groei kunnen volgen. En zeg nou zelf, hoe vaak ben je langer met oude vrienden samen dan een gezellig avondje? Hier worden het er al snel een paar en is bijkletsen duurt al snel een paar dagen!
Zo uit de huurauto mee op partij!
En is dat niet te veel, al dat bezoek, wordt ons vaak gevraagd. Integendeel! We stellen duidelijk onze regels; wij zijn hier aan het werk maar de momenten dat we vrij zijn willen we van iedereen genieten. En kijk, af en toe een vaatwasser legen, beetje afwassen, helpen sjouwen na een partij of helpen koken, dat wordt natuurlijk zeer op prijs gesteld! Er werd zelfs een familielid ingezet om te helpen in de bediening tijdens een bruiloft! (was leuk hè Hugo!) en als sous-chef tijdens een diner (hè Monique!). Een bevriende chef die hier lekker een paar dagen langs kwam om uit te rusten kreeg niet eens de kans om eerst z’n koffer uit te pakken! Zo uit de huurauto mee op partij!
Een nieuwe tafel maken voor nieuwe ‘Samen Tafelen’ verhalen
En eerlijk, dat helpt ons ook een beetje door de drukke periode heen. Afleiding, lekker eten en drinken, genieten van de gesprekken en mensen om ons heen. Soms hoef ik dan alleen maar even de tafel rond te kijken en ben ik zo blij! Kan ik er weer ff tegenaan. Ik denk ook dat dat het leuke is van het feit dat wij zuid Frankrijk hebben gekozen. Wie wil daar nu niet heen! En nu is het dan december. We zijn deze maand in Nederland. Genieten van onze kids, familie en vrienden en alles wat Nederland te bieden heeft. Want echt, dat ben ik niet vergeten hoor! Het wordt met een lege auto heen en met een volle auto terug, dat weet ik weer zeker! Daarna aan de klus in ons ‘Atelier’. Een nieuwe tafel maken voor nieuwe ‘samen tafelen’ verhalen.
Fijne feestdagen alvast!
Sneak preview!
Ons eerste etentje hebben we al gehad in ons Atelier! 8 gerechten – 8 wijnen, een platenspeler en een stapel platen. Wat kaarsen en een mooi gedekte tafel en een gezellige groep mensen al niet kunnen doen! Dat belooft wat voor als het echt klaar is!
Geef een reactie