Eindelijk! Zomer!
Jaja, ook in Frankrijk hebben we niet een echt mooi voorjaar gehad. Hele mooie dagen afgewisseld met bewolking en regen. Maar nu, alsof er een knop is omgedraaid, het is zomer!
Mijn eerste picknick
Vandaag dus ook mijn eerste picknick van dit seizoen en op een van mijn favoriete plekjes. Langs het Canal du Midi in Ventenac Minervois. Onder een prachtige oude boom is er genoeg schaduw om mijn tafel neer te zetten. Vandaag voor een groep van 8 die op een wijntour zijn met Vin en Vacances. 2 Engelse families, waaronder 2 pubers, die in Ohio wonen en een huis hier in Frankrijk hebben. Op tour met Kate.
Terrine de Campagne
Het menu moet natuurlijk wel aangepast worden, iets warms serveren kan natuurlijk niet. Maar dat is helemaal geen probleem, keuze genoeg! We beginnen met wat olijven, cornichons, huisgemaakte tapenade en een huisgemaakte Terrine de Campagne. Geleerd afgelopen winter in Nederland bij een echte slager en een groot succes hier! Gewoon in de schaal met een mes erin. Daarna kip in citroen, honing en tijm, heerlijk verfrissend op een warme zomerdag. Daarbij een tabouleh salade met komkommer, tomaat, paprika, sjatoltje en wat verse spinazie voor de kleur.
OssauIraty, een schapenkaas uit de Baskische Pyreneeën
Hierna uiteraard het niet te vermijden kaasplankje. Geitenkaas van een lokale geitenboerderij en een stuk OssauIraty, een schapenkaas uit de Baskische Pyreneeën. Zelfgemaakte vijgenjam en honing uit de omgeving erbij, genieten! Als dessert nog een chocoladetaart. Alles natuurlijk met heerlijke wijn uit de streek. Ik vertel van tevoren wat het menu is maar het is altijd meer dan ze verwachten. Ook vandaag weer. De gezellige gesprekken, het verhaal en de discussies over wijn uit de streek en in het algemeen zorgde ervoor dat de tijd sneller ging dan de bedoeling was. In goed overleg werd besloten het volgende onderdeel van de trip te skippen en werd er nog een extra glas wijn ingeschonken. En het eten? Alles was op!!!
Geef een reactie